_ All On 4

Enostavna in hitra ter estetsko odlična rešitev za problem manjkajočih zob

 

Rešitev za problem manjkajočih zob

All on 4 je ena izmed najnovejših rešitev v zobozdravstvu, ki med pacienti postaja vse bolj zaželena, saj omogoča enostavno in hitro ter estetsko dovršeno rešitev za problem manjkajočih zob. Gre za metodo, s pomočjo katere zobozdravnik pacientu vgradi le štiri implantate in s pomočjo njih doseže vrhunski videz vašega zobovja.

 
Preberi več

Metoda all on 4 je odlična rešitev, saj z njeno pomočjo pacient ohranja svojo funkcijo žvečenja kljub temu, da se mu v celoti nadomestijo vsi izgubljeni zobje ter navadno precej spremeni videz spodnje tretjine obraza.

Za to metodo se zobozdravniki navadno odločijo tedaj, ko precenijo, da so vsi pacientovi zobje v slabem stanju ali pa le teh sploh nima. Gre za metodo fiksne protetike, primerne za paciente, ki nimajo ustrezne količine kostnine, da bi jim zobozdravnik vgradil implantate.

Pri pacientih je tovrstna rešitev vedno bolj priljubljena predvsem zato, ker predstavlja odlično estetsko rešitev, ki je cenovno veliko ugodnejša od običajne vsaditve implantatov. Za uspešno izpeljavo all on 4 metode ni potrebna dodatna nadgradnja kosti, zato je postopek precej manj boleč od ostalih oblik protetike. Pacient po zaključku zdravljenja okreva precej hitro in po namestitvi ohrani vse svoje primarne funkcije ustne votline. Ker je rešitev, ki jo predstavlja all on 4 metoda fiksna, ima pacient občutek, kot da so zobje njegovi, saj se lahko nemoteno in normalno prehranjuje, le ti pa dajejo odličen estetski videz.

All on 4 metoda predstavlja odlično rešitev za vse paciente, ki nosijo navadno totalno protezo in jih nebo proteze moti ter posledično ne morejo normalno koristiti funkcij ustne votline (normalno žvečiti, gristi, težave z govorom). Ker all on 4 metoda nima neba, predstavlja za pacienta, ki se na nebo težko privadi, odlično in dolgoročno rešitev.

Če pacient ustrezno skrbi za svojo ustno higieno, all on 4 metoda predstavlja dolgoročno rešitev. Tovrstna rešitev je enostavna za nego, poleg tega pa pacientu precej olajša in izboljša življenje, saj proteze ni potrebno snemati in nameščati vsakodnevno, poleg tega pa omogoča lažje koriščenje funkcij ustne votline, saj ne vsebuje neba, ki moti marsikaterega pacienta.

Kako izvedemo metodo All On 4


Z metodo all on 4 izbrani zobozdravnik v pacientovo čeljust vsadi štiri zobne vsadke oziroma implantate. Ko se slednji lepo zarastejo v zobno čeljust pacienta, zobozdravnik nanje namesti zobno protezo.

Sam postopek izpeljave metode all on 4 poteka v dveh korakih. V prvem koraku prejme pacient začasne zobe na svojo čeljust, da se mu olajša sam postopek čakanja na zaključek procesa zdravljenja.

Preberi več

Pred namestitvijo začasnih zob je ključno, da se na podlagi RTG in 3D CT slike naredi realna ocena pacientovega zobovja in zdravja njegove ustne votline ter ustreznosti kosti. Po oceni dentalnega stanja se zobozdravnik odloči o samem procesu zdravljenja.

Za pacienta je sam poseg popolnoma neboleč, saj se ga izvaja pod lokalno anestezijo. Med posegom zobozdravnik izpuli zobe, za katere meni, da ne predstavljajo ustrezne podlage in namesti štiri zobne implantate.

Na te namesti začasno zobno protezo, ki služi vse do tedaj, ko za pacienta ni dokončno izdelana prava in fiksna zobna proteza. Druga faza poteka po cca. treh do petih mesecih od prve faze, v drugi fazi pa zobozdravnik pacientu namesti na štiri implantate stalno zobno protezo.

Pred dokončno namestitvijo zobozdravnik na zobnih vsadkih vzame odtis, na podlagi odtisa pa zobni tehnik izdela dokončno protezo. Faza vključuje tudi testne elemente, kjer zobozdravnik večkrat vzame odtis ugriza, izmeri obliko in postavitev zob ter definira barvo zob. Ko so vsi elementi skladni, sledi pritrditev stalne zobne proteze.

Konstrukcija stalne proteze je navadno frezana ali izdelana iz lite kovine. Frezana konstrukcija se priporoča predvsem zaradi svojih vrhunskih lastnosti, ki omogoča dolgoročno uporabo in estetsko dovršenost. Poleg tega so stalne zobne proteze vedno izdelane iz materialov, ki dajejo videz naravnega zoba in so prosojni.

Materiali omogočajo tudi odlično imitacijo strukture pravega zoba, so popolnoma biokompatibilni (naše telo jih biološko sprejema) in ne povzročajo nobenih neželenih stranskih učinkov.

BI RADI PONOVNO JEDLI, KOT STE NEKOČ IN SE SMEJALI BREZ SKRBI? Ste naveličani običajne zobne proteze? HITRO IN BREZPLAČNO PRIMERJAJTE CENE RAZLIČNIH PREVERJENIH ZOBOZDRAVNIKOV!

PREJMI PONUDBE

Kdaj se odločimo za All On 4


Metoda all on 4 je primerna za vse paciente, ki jim manjkajo vsi zobje ali so preostali zobje zaradi slabega stanja zreli za puljenje. Primerna je tudi za tiste paciente, ki imajo majhen volumen kosti (saj metoda izključuje predhodno korekcijo kosti).


Za metodo se zobozdravniki odločijo tudi tedaj, ko pacienti trpijo zaradi kroničnih bolezni, katere pripeljejo do izgube zob, kot na primer parodontoza, sladkorna bolezen itd. in se slednji želijo izogniti mobilni zobni protezi, saj niso vešči njene namestitve in odstranitve na dnevni bazi.

Preberi več

Glavna prednost all on 4 metode je ta, da slednja predstavlja izredno hitro in nebolečo rešitev, saj se sam proces zdravljenja v prvi fazi opravi običajno v eni uri. Poleg tega ni potrebna nadgradnja kosti in se zanjo lahko odločijo tudi pacienti z minimalnim volumnom kosti.

Zobozdravnik vam s pomočjo te metode vrne vaš naravni videz pravih zob, zaradi katerih se boste ponovno lahko samozavestno smejali in ponosno kazali svoje zobe. Metoda all on 4 predstavlja dolgoročna rešitev, sam poseg pa je popolnoma neboleč, hiter in primeren za vsakogar, ki si želi lep in bel nasmeh.

Ste naveličani običajne zobne proteze?

Bi radi ponovno jedli, kot ste nekoč in se smejali brez skrbi?

Bi radi zopet pokazali svoj čudoviti nasmeh?

Najboljši strokovnjaki za metodo

#allon4

Agencija Dr. CURATIS vas poveže z največjimi strokovnjaki, oralnimi kirurgi in implantologi, ki se že vrsto let ukvarjajo z izvajanjem metode all on 4, za proces izvajanja pa uporabljajo najnovejšo tehnologijo. Če želite lep in bleščeč nasmeh izpolnite sledeč obrazec in prejeli boste bogato ponudbo strokovnjakov, kateri vam bodo poskrbeli za to, da se boste lahko ponovno samozavestno smejali in to po ugodni ceni.


Preveri ponudbo

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina