_ ORTODONT

Pravilen razvoj čeljusti in pravilna rast zob

Pravilna rast zob


Za vse tiste, ki imajo napake v rasti zob ali v položaju čeljusti, agencija Dr. CURATIS svetuje obisk ortodonta. Zdravljenje je navadno najbolj uspešno pri otrocih in mladostnikih, ko jim zobje še rastejo, zato je najbolje, da se ortodonta obišče že v mladih letih in tako poskrbi za življenje z lepim in ravnim nasmehom.

Preberi več

Glavna naloga zobnega aparata je v tem, da ustvari ustrezne pogoje za pravilen razvoj čeljusti in pravilno rast zob. Statistični podatki kažejo, da v Sloveniji kar tretjina otrok, mlajših od 18 let potrebuje zdravljenje z zobnim aparatom.

Starši se velikokrat sprašujejo, kdaj je svojega otroka smiselno naročiti k ortodontu. Naša agencija vam ponuja preverjene ortodonte in svetovanje, kateri ortodont je najboljši za zdravje zobovja vašega otroka. V grobem pa je dobro vedeti, da je zobni aparat skoraj vedno potreben za otroke, ki imajo dolgoletne razvade (kot so sesanje dude, prsta…), med zobmi nimajo dovolj prostora, jim sprednji zobje štrlijo, imajo nepravilen ugriz, težko grizejo in govorijo ali dihajo skozi usta namesto skozi nos. Za uspešno zdravljenje je ključno, da starši otroka k ortodontu peljejo čimprej. V kolikor opazijo, da ima otrok težave, ga lahko naročijo tudi tedaj, ko ima otrok še vedno mlečne zobe.

Sei alla ricerca di un ortodontista di cui ti puoi completamente fidare?
Ricevi subito più offerte e prezzi da confrontare da ortodontisti verificati!

Assicurati uno sconto del 20% e la prima visita GRATIS!
RICEVI OFFERTE

Vrste zobnih aparatov


Poznamo več različnih vrst zobnih aparatov. Katero vrsto aparata bo pacient prejel je odvisno od stanja njegovih zob in čeljusti, le to pa predpiše ortodont. Snemni zobni aparat je izdelan iz materiala akrilata, medtem ko so fiksni navadno izdelani iz kovine ali drugih materialov.

Pred začetkom zdravljenja ortodont najprej temeljito pregleda zobe in čeljust. Na podlagi nepravilnosti, ki jih točkuje, se nato odloči, ali pacientu pripada pravica do zdravljenja, ki ga pokriva zdravstveno zavarovanje. Če preceni, da število nepravilnosti ni zadostno, da bi pacient dobil brezplačen zobni aparat, se ta lahko odloči za samoplačniško zdravljenje. V Sloveniji trenutno aktivno dela približno 80 ortodontov, desetina od teh pa jih je zasebnikov.

Preberi več

Za samoplačniškega ortodonta se je smiselno odločiti predvsem zato, ker so čakalne dobe za ortodonta preko napotnice zelo dolge, hitro zdravljenje pa je ključno, če želimo, da bo zdravljenje tudi kar se da uspešno. Čakalne dobe na napotnico so nekje dolge tudi po več let, v povprečju pa so nekje do enega leta. V kolikor se odločite za samoplačniško zdravljenje, čakalnih dob praktično ni. Poleg tega se ortodont v celoti posveti vaši problematiki, saj ni pod časovnim pritiskom zaradi velikega števila pacientov.

Za vse, ki se odločijo za samoplačniško zdravljenje je izrednega pomena, da dosledno upoštevajo in skrbijo za higieno ust skozi celoten proces zdravljenja ter da redno hodijo na kontrolne preglede in v celoti upoštevajo vsa navodila, ki jih da ortodont. Le tako bo zdravljenje uspešno, pacient pa bo lahko užival v svojem čudovitem nasmehu in funkcionalnosti svojih zob.

PERCHÉ NOI?

Il database dei dentisti dell’agenzia Dr. CURATIS comprende soltanto professionisti di alto livello, tra i migliori, anche secondo le recensioni dei pazienti.

Dr.Curatis è un’agenzia sanitaria, che valuta la soddisfazione dei pazienti dopo gli interventi.

Scegliere la nostra agenzia conviene perché offriamo prezzi fino al 30% inferiori rispetto a quelli di listino del dentista. Per te stiamo esplorando il mercato fornendovi offerte e prezzi di varie cliniche da confrontare tra loro.

Chiama l’agenzia Dr. CURATIS! Ti metteremo in contatto con i migliori dentisti nel minor tempo possibile per ridere di nuovo con denti sani e belli!

Se hai problemi ai denti non ignorarli! Compila il seguente modulo e ti invieremo subito le offerte dei migliori dentisti verificati! Ottieni uno SCONTO DEL 20% E LA PRIMA VISITA GRATIS!

QUALI VANTAGGI VI OFFRIAMO?

Ampia gamma di dentisti verificati
Appuntamento immediato con il dentista prescelto
Valutiamo la soddisfazione dei pazienti dopo le cure
Interventi indolori
Prezzi da confrontare di vari studi dentistici e cliniche dentali
Sconto del 20%
100% garanzia di soddisfazione

MANDA RICHIESTA
Italiano