_ ORTODONTIJA

Oblikovanje obstoječih naravnih zob

Zobna ortopedija


Določeni pacienti, ki se zglasijo v agenciji Dr. CURATIS, imajo že sami po sebi zdrave zobe. Če naši specializirani zobozdravniki precenijo, da je vaša zobna korenina zdrava, a zobje sami po sebi rastejo eden čez drugega ali so med seboj preveč narazen (kar kvari estetiko vaših zob), se navadno odločijo za zobni aparat.

Preberi več

Slednji je primerna rešitev za oblikovanje obstoječih naravnih zob tako za odrasle kot tudi za otroke, a vendar je smiselno, da se ga na zobovje namesti čimprej – torej tedaj, ko je pacient še mlad in ima že stalne zobe. Agencija Dr. CURATIS vas po poveže z najboljšimi ortodonti, ki vam ali vašemu otroku oblikujejo zobni aparat po ugodni ceni, hitro in kvalitetno. Ortodontija je veda v zobozdravstvu, ki se ukvarja z nepravilno rastjo in nepravilnim razvojem zobovja, z drugim izrazom pa ji rečemo tudi zobna oziroma čeljustna ortopedija.

Veda se ukvarja tudi z zdravljenjem nepravilnega ugriza pacienta in splošno korekcijo zobovja. Nepravilnost zobovja je lahko posledica nesorazmerno razvite čeljusti. Zobni aparat v tem primeru pomaga pri oblikovanju obraznih kosti, ki ključno vplivajo na obliko čeljusti in posledično rast zob. Ključna vloga ortopedije kot veda je torej zagotovitev lepšega estetskega videza zobovja in vzpostaviti pravilno obliko čeljusti in ugriza.

Zobni aparat reši težavo nepravilne oblike čeljusti tako, da vrši silo na zobe in jih dolgoročno preoblikuje tako, da se usedejo na svoje pravo mesto. Pritisk namreč povzroči premikanje zob, a vendar je pomembno, da pritisk na zobe ni prevelik, saj lahko v tem primeru dosežemo kontra učinek od želenega. Če je pritisk, vršen na zobe prevelik, lahko pride do poškodbe obzobnih in zobnih tkiv. Priporočljivo je, da sila na zobe pritiska konstantno, zato ortodonti zobozdravniki preferirajo fiksne zobne aparate, ki jih po nekaj letih snamejo.

V večini primerov imajo zobne aparate otroci, ko se njihovi zobje še oblikujejo, saj se tako lažje in hitreje oblikuje pravilen ugriz in zobovje, a vendar se za zobne aparate vedno več odločajo tudi odrasli. Sodobna tehnologija je namreč pripomogla k temu, da namestitev zobnega aparata ne pokvari estetskega videza vaših zob, saj so sami aparati izdelani na diskreten in skoraj neviden način. Potrebno je poudariti, da zobni aparat ni priporočljiv le zaradi estetskih razlogov, ampak tudi izboljša funkcijo grizenja in žvečenja posameznika.

Ali je zobni aparat primeren tudi za odrasle?


Zobni aparat je najboljša rešitev do lepih in ravnih zob in je seveda primerna rešitev tudi za odrasle. Kljub temu, da je veliko ljudi prepričanih, da je zobni aparat namenjen le otrokom, temu v resnici ni tako. Odrasli se, predno se odločijo za nošnjo zobnega aparata srečujejo z različnimi vprašanji ki so v grobem povezana z učinkovitostjo in estetiko.

Fiksni zobni aparat sname ortodont po nekaj letih nošenja. Na drugi strani je snemni zobni aparat izdelan tako, da si ga pacient sam namesti in sname ob dogovorjenem času (po predhodnim dogovorom z zobozdravnikom). Pomembno je, da se pacient dobro pogovori s svojim ortodontom o svojih željah in potrebah.

Preberi več

Na trgu namreč obstajajo številne vrste tako fiksnih kot tudi snemnih zobnih aparatov, ki jih je možno v ustni votlini skriti na način, da so popolnoma neopazni in tako ne kvarijo estetskega videza vaših zob. Zobne aparate je namreč možno popolnoma skriti na notranjo stran čeljusti, obstajajo pa tudi bele žice in prosojni nosilki, ki so na zobeh relativno nevidni.

Cena zobnega aparata in končni rezultat, ki ga ta daje, se razlikujeta od vrste zobnega aparata. Pacienti se najpogosteje odločajo za nevidne zobne aparate (bodisi snemne, bodisi fiksne), saj ti omogočajo večjo estetskost med samo nošnjo aparata.

IŠČETE ORTODONTA, KI BO POSKRBEL ZA VAŠE ZOBE? HITRO IN BREZPLAČNO PRIMERJAJTE CENE RAZLIČNIH PREVERJENIH ORTODONTOV!

ZAGOTOVI SI 20% POPUST IN BREZPLAČNI PRVI PREGLED!
PREJMI PONUDBE

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina