ZOBNI APARATI

Home / ZOBNI APARATI
ZOBNI APARATI

Zobni mostičkek je fiksni protetični nadomestek, ki nadomešča manjkajoče zobe na način, da na dva nosilca naredimo zobne prevleke, vmes pa umetne zobe – člene v obliki naravne zobne krone,

ki so med seboj povezani. Zobni mosticek izdelamo v situacijah ko: 

 

-manjka en ali več zob zaporedno

 

-manjka več zob, vmes pa so zobje prisotni

 

-pri estetskih rehabilitacijah

 

-z mostičkom nadgradimo implantatno konstrukcijo

 

-pri dvigu ugriza zaradi pretirane obrabe zob

 

-pri napredovali parodontalni bolezni z namenom stabilizacije zob

 

-pri težavah s čeljustnim sklepom zaradi nepravilnega ugriza

 

ZAKAJ POTREBUJEMO ZOBNI MOSTICEK?

Manjkajoči zobje lahko privedejo do bolezenskih sprememb pri ugrizu, premikanju in nagibanju zoba, poškodbe čeljustnega sklepa, razvoja periodontalnih bolezni in nastanka novih kariesov. Zobni mosticek nam sluzi prav za to, da se izognemo tem težavam in posledično ohranimo žvečno funkcijo, povečamo razumljivost govora in ohranjamo naravno skladnost potez obraza.

 

KAKO DO KVALITETNEGA ZOBNEGA MOSTIČKA?

Pri tako obširni ponudbi je zelo težko najti ustreznega zobozdravnika, kateremu lahko zaupate vaše zdravje! Zdravstvena agencija Dr.Curatis je nastala prav iz tega razloga, da nenehno raziskuje trg in na podlagi ocenjevanja zadovoljstva svojih pacijentov priporoča izključno izbrane zobozdravnike in zdravnike, ki ustrezajo vsem postavljenim kriterijem. 

 

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Prejeli boste bogato ponudbo s kar 10 vrhunskimi zobozdravniki iz Slovenije in Hrvaške. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Dr.Curatis, izvajajo najkvalitetnejše zobozdravstvene storitve v modernih ordinacijah brez dolgih čakalnih dob. 

Poleg vrhunske kvalitete vam Dr.CURATIS finančno pomaga tako, da vam nudi izjemne popuste in priskrbi tako tudi do 30% nižje cene, kot bi jih dobili sami, če bi se na specialista v naši ponudbi obrnili direktno.

Dr.CURATIS vam priskrbi BREZPLAČEN prvi pregled, kjer vas bodo zobozdravniki temeljito pregledali in svetovali za vas najbolj optimalno rešitev!

 

 

ZOBNI MOSTIČEK – KATERE SO VRSTE MOSTIČKOV? 

kovinski zobni mostiček 

cirkonij zobni mostičkek

kovinsko-keramični zobni mostiček

porcelansko-cirkonijev mostiček

polno keramični zobni mostiček  

 

Metal-keramični zobni mostičkek

Metal-keramični zobni mostički so vrsta protetičnih del, kjer je keramika, povezana s kovinsko osnovo in danes so takšne krone in mostički standard v zobni protetiki zaradi svoje sprejemljive cene, odličnih lastnosti, kot sta čvrstost in vzdržljivost ter ugodne estetske komponente. Kovinska osnova zagotavlja stabilnost in trdnost zoba, keramika pa posnema obliko in barvo zoba.

Popolnoma keramični zobni mostički

Zobni mostički, ki so v celoti izdelani iz keramike, so najboljša rešitev za popolno estetiko zobozdravstvo. Popolnoma keramični, tj. cirkonijevi mostički s svojo barvo, prosojnostjo in transparentnostjo najbolj naravno združujejo vse optične lastnosti pravih zob, zato jih ni mogoče ločiti od naravnega niza zob.

Zobni mostičkek na implantatih

Današnji napredek v zobozdravstvu omogoča fiksno rešitev tudi pri brezzobi čeljusti. Z vgradnjo štirih ali šestih zobnih implantatov v eno brezzobo čeljust je mogoče namestiti fiksni zobni mostiček z 10 ali 12 členi (kronami), kar pacientu povrne funkcijo naravnih zob, zato pacijent ponovno lahko nemoteno govori, je in pije.

SORRIDI SERENAMENTE?VUOI SISTEMARE I TUOI DENTI PER SEMPRE?

Compila il modulo e ti invieremo una tabella comparativa di 10 studi 
dentistici, i loro prezzi e i risultati sulla soddisfazione dei pazienti dopo le
cure dentali.

Dr.CURATIS vi offre la prima visita da uno specialista qualificato, che vi
fornirà un quadro dettagliato della vostra situazione dentale e vi
preparerà un piano di cura più adatto al vostro caso.

Lo sapevi ? L'agenzia Dr.Curatis valuta la sodisfazzione dei pazienti, dopo
interventi già effetuati.