ZOBNA PROTEZA

Home / ZOBNA PROTEZA
ZOBNA PROTEZA

V primerih, ko razmere v ustni votlini ne omogočajo izdelave fiksnih protetičnih del, je mobilna proteza ustrezna rešitev. Glede na položaj in število manjkajočih zob se izdela totalno ali delno skeletirano protezo. 

Izdelava dobre delne ali totalne proteze zahteva veliko izkušenj in znanja. Le tako se pacientu povrne funkcija govora in grizenja, poleg tega pa s podpiranjem mehkih tkiv, proteza zagotovi primerno estetiko obraza. 

Se sprašujete kako do zobozdravnika, ki ima veliko izkušenj in znanja, kateremu lahko popolnoma zaupate? 

Pošljite nam svoje povpraševanje!

Prejeli boste bogato ponudbo s kar 10 vrhunskimi zobozdravniki iz Slovenije in Hrvaške. Zobozdravniki, ki vam jih bomo priporočili v Dr.Curatis, so preverjeni in izvajajo najkvalitetnejše zobozdravstvene storitve v modernih ordinacijah brez dolgih čakalnih dob.

Dr.Curatis vam priskrbi 

Preverjene vrhunske strokovnjake, katerim boste lahko zaupali

visoko kakovostne storitve po izjemnih cenah 

do 30% nižje cene, kot bi jih dobili sami pri specialistih v naši ponudbi 

BREZPLAČEN prvi pregled, kjer vas bodo zobozdravniki temeljito pregledali in svetovali za vas najbolj optimalno rešitev!

 

VRSTE ZOBNIH PROTEZ

Poznamo totalne zobne proteze in delne zobne proteze. Totalne proteze so izdelane iz akrilata, medtem ko so delne proteze lahko izdelane iz akrilata ali wirona (s kovinsko osnovo).

TOTALNA ZOBNA PROTEZA 

Izdelujemo jo za posamezno čeljust, kadar pride do popolne izgube zob. Sestavljena je iz osnove in nanjo so nameščenih umetni zobje. Osnova je izdelana iz rožnatega akrilata, ki se barvno ujema z ostalo ustno votlino in tako zagotavlja estetski videz. Osnova za zgornjo čeljust pokriva celotno ustno nebo, medtem ko ima osnova za spodnjo čeljust obliko podkve, s čimer zagotavlja prostor za svobodno gibanje jezika. Pri izdelavi osnove je pomembno, da je čim večja ter da hkrati ustreza vsem pravilom stroke. Sile, ki nastajajo pri grizenju in žvečenju na zobeh nameščenih na protezo, se morajo prek osnove prenesti na sluznico in nato na kost, ki se nahaja pod njo. Grizenje in žvečenje je potrebno prilagoditi tako, da se sila porazdeli na čim večjo površino, ker dlesen ni namenjena prenašanju velikih sil.

DELNA ZOBNA PROTEZA

Delna proteza je rešitev, ko ni možnosti izdelave mostička ali vgradnje zobnih vsadkov. Proteza je lahko v celoti izdelana iz akrilata, vendar je priporočljivo kovinsko ogrodje, na katerega se vstavijo umetno tkivo in zobje. Ta proteza se pritrdi s hakeljci na zdrave zobe. Delna proteza predstavlja dobro in ekonomično rešitev.

SORRIDI SERENAMENTE?VUOI SISTEMARE I TUOI DENTI PER SEMPRE?

Compila il modulo e ti invieremo una tabella comparativa di 10 studi 
dentistici, i loro prezzi e i risultati sulla soddisfazione dei pazienti dopo le
cure dentali.

Dr.CURATIS vi offre la prima visita da uno specialista qualificato, che vi
fornirà un quadro dettagliato della vostra situazione dentale e vi
preparerà un piano di cura più adatto al vostro caso.

Lo sapevi ? L'agenzia Dr.Curatis valuta la sodisfazzione dei pazienti, dopo
interventi già effetuati.