_ ZOBNA PREVLEKA

S prevlekami do popolnega nasmeha!

01

Kdaj je zobna prevleka odlična rešitev?


Tudi zobne prevleke so odlična rešitev za lepše in bolj funkcionalne zobe. Glavna funkcija zobne prevleke je ta, da deluje kot nadomestek zobne krone pravih zob. Zobna prevleka pri pacientu pride v poštev tedaj, ko je njegova zobna krona poškodovana do te točke, da jo s plombo več ni mogoče pozdraviti.

Preberi več

Slednje je navadno posledica kariesa, ki je močno poškodoval naravno krono zoba. Poleg kariesa se lahko zgodi, da ima pacient popokano naravno zobno krono ali je slednja močno poškodovana ali oddrgnjena. Tudi v tem primeru so zobne prevleke zanj odlična in najboljša rešitev.

Glavna prednost zobne prevleke je v tem, da se z njo lahko obleče potemnel, obarvan ali poškodovan zob in se tako ponovno doseže lep in naraven videz zoba ter ohrani njegovo funkcionalnost.

Poleg tega z njeno pomočjo povrnemo funkcionalnost poškodovanega zoba ob ohranitvi estetskosti. V kolikor pacientu manjka en ali več zob, le te zobozdravnik nadomesti s pomočjo več skupaj povezanih zobnih prevlek, ki jim rečemo tudi mostiček.

Izum zobnih prevlek je v zobozdravstvu prinesel ogromno prednosti in napredka, saj z njim lahko znatno izboljšamo videz zob in le te estetsko dovršimo. Zobne prevleke se uporabljajo tudi tedaj, ko ima pacient odlomljen zob in se s prevleko zaščiti, da se ne bi do konca odlomil. To metodo lahko zobozdravnik uporabi tedaj, ko ima pacient sicer zdravo živčevje.

Z zobno prevleko se tako pacientu zaščiti oslabljen zob in onemogoči, da bi se slednji do konca zlomil. Poleg tega se zobne prevleke uporabljajo tudi tedaj, ko ima pacient med zobmi večji razmik in le tega želi skriti. Zobozdravnik jih kot rešitev lahko predlaga tudi tedaj, ko si pacient želi lepši estetski videz svojih zob ali pa tedaj, ko zobna prevleka služi kot zaščita po koreninskim zdravljenjem.

Življenjska doba zobne prevleke in uspešnost njene namestitve pa ni odvisna le od materiala, iz katerega je prevleka izdelana, ampak tudi od kakovosti opravljene storitve. Na tej točki nastopi Agencija Dr. CURATIS, ki pacientom hitro in učinkovito pomaga poiskati najboljše strokovnjake s področja zobne protetike. Zobozdravniki v naši bazi lepo in neboleče obrusijo in pripravijo zobe na odtiskovanje in nameščanje prevleke.

Imate težave z zobmi in si želite sijoč in lep nasmeh? Kontaktirajte našo agencijo Dr. CURATIS in zagotavljamo vam, da boste v najkrajšem možnem času lahko dostopali do vrhunskih strokovnjakov, ki vam bodo omogočili, da se boste ponovno lahko smejali z zdravimi in lepimi zobmi! Izpolnite naslednji obrazec in v hipu vam bomo poslali ponudbe najboljših in cenovno ugodnih zobozdravnikov, ki vam bodo povrnili samozavest in zdravje.

Z 1 klikom do več kot 10 različnih ponudb PREVERJENIH ZOBOZDRAVNIKOV!

ZAGOTOVI SI 20% POPUST IN BREZPLAČNI PRVI PREGLED!
IMATE TEŽAVE Z ZOBMI IN SI ŽELITE SIJOČ IN LEP NASMEH? PREJMI PONUDBE

02

Za izdelavo zobne prevleke lahko izbiramo med različnimi materiali:


Zobne prevleke so lahko izdelane iz različnih materialov, ki v večini primerov definirajo tudi ceno storitve izdelave in namestitve zobne prevleke. Zobne prevleke v celoti izdelane iz kovine so najcenejša rešitev, a vendar tudi najmanj zaželena. Če so zobne prevleke izdelane iz kovine in keramike to pomeni, da je na kovinski temelj napečen porcelan.

Preberi več

Poznamo tudi porcelan-cirkonij zobne prevleke, cirkonijeve zobne prevleke in polno keramične zobne prevleke (ki so dražje, a predstavljajo najboljšo imitacijo naravnih zob). Iz katerega materiala bodo zobne prevleke izdelane se odločita zobozdravnik in pacient. Pri izboru ustreznega materiala mora zobozdravnik upoštevati več vidikov, glavni pa so želje in preference pacienta, njegov ugriz, finančne sposobnosti pacienta in estetski vidik. Najbolj pogosto uporabljena materiala za izdelavo zobnih prevlek pa sta porcelan in cirkonij.

Zobne prevleke iz porcelana pacienti navadno izberejo zato, ker imajo izrazito dolgo življenjsko dobo (tudi do 15 let) in se poleg tega odlično ujemajo z izgledom sosednjih zob, saj jim porcelan daje naraven videz. Poleg tega je material odporen na obarvanje, omogoča naraven ugriz in ima enako funkcionalnost kot naravni zobje. Tudi sama higiena porcelanskih zobnih prevlek je enostavna, zato so odlična izbira za vsakega pacienta, ki je za kakovost pripravljen odšteti več denarja. Na drugi strani cirkonijeve prevleke delujejo bolj prosojno kar pomeni, da se svetloba od slednjih odbija na enak način, kot se pri naravnih zobeh.

Za razliko od porcelanskih zobnih prevlek je zobna prevleka iz cirkonija bolj odporna in trpežna ter premore še daljšo življenjsko dobo. Tudi ta prevleka nudi pacientom maksimalno funkcionalnost in udobje, saj predstavlja eno izmed najbolj zaželenih rešitev pri popravku zob. V današnjih časih ta rešitev predstavlja sam vrhunec estetskega zobozdravstva.

03

Izdelava zobnih prevlek poteka v več fazah

KAKŠNA JE ŽIVLJENJSKA DOBA ZOBNIH PREVLEK?


Sama izdelava zobnih prevlek poteka v več fazah. Prvi korak obsega brušenje zoba, nato pa se naredi odtis zobovja, na podlagi katerega se izdelajo zobne prevleke. Da ne bi prišlo do morebitnih vnetji ali drugih težav, zobozdravnik (za čas izdelave zobnih prevlek v laboratoriju) pacientu začasno cementira začasne zobne prevleke ali provizorij, ki jih kasneje (ko so le te izdelane) zamenjajo prave.

Preberi več

Potrebno je poudariti, da je sama življenjska doba zobnih prevlek v večini odvisna od ustne higiene pacienta. V kolikor je slednji pri higieni dosleden in hodi na redne kontrole k zobozdravniku, lahko zobne prevleke zdržijo tudi do 20 let. A vendar je povprečna življenjska doba zobnih prevlek nekje do 10 let. Zobozdravnik mora pacienta pred namestitvijo zobnih prevlek vedno opozoriti, da slabe razvade (kot so grizenje nohtov, škrtanje z zobmi..) močno skrajšajo življenjsko dobo zobnih prevlek. Kljub namestitvi zobne prevleke je potrebno poudariti, da lahko zob pacienta še vedno boli, saj je pod zobno prevleko živec in vnetje zobne korenine privede do bolečine. V kolikor pride do vnetja zoba, na katerem je nameščena zobna prevleka, se takšen zob pozdravi skozi grizno ploskev zobne prevleke. Občasno zobozdravnik preceni tudi, da je potrebno zobno prevleko odstraniti. V tem primeru le te ni možno ponovno cementirati.

Dr. Curatis agencija pacienta direktno preusmeri k najboljšemu strokovnjaku, ki mu bo po ugodni ceni in hitro povrnil čudovit nasmeh.

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina