_ ZOBNI MOSTIČEK

Zobni mostički so odlična izbira za reševanje problema izgubljenih, poškodovancih ali estetsko nedovršenih naravnih zob.

01

Kaj so zobni mostički?


Zobni mostiček je uvrščen v skupino protetičnih nadomestkov, kjer gre za umetno izdelan fiksni nadomestek naravnih zob, ki ga pacient ne more poljubno sneti in ponovno nadomestiti. Zobni mostiček se lahko uporablja za nadomestek bodisi enega samega ali več zob hkrati. Njegova glavna prednost je v preprosti konstrukciji in izdelavi.

Preberi več

Oblikovan je iz glavnih prevlek (vsaj dveh ali več), ki so med seboj povezane z vmesnimi členi. Za pravilno namestitev zobnih mostičkov je ključno, da se le te namesti ob dveh trdnih in zdravih zob pacienta, ki ne kažeta nobenih znakov vnetja ali dentalnih bolezni. Nosilec zobnega mostička so zobje, ki jih zobozdravnik obrusi in pripravi. Ti morajo biti pred namestitvijo zdravi in trdi. V kolikor pacient nima svojega nosilnega zoba, zobozdravnik najprej namesti zobni vsadek, ki opravlja funkcijo nosilca mostička. Zobozdravnik lahko v tem primeru vsadi enega ali več zobnih vsadkov, ki nadomeščajo naravne zobe pacienta, pomembno je le, da se pred namestitvijo mostičkov doseže stabilno osnovo (osnova so lahko obrušeni zobje ali implantati).

Če si pacient želi učinkovito in ugodno rešitev težave pomanjkanja enega ali več zob, so zobni mostički zanj odlična rešitev. Slednji namreč v dentalni medicini predstavljajo eno izmed najcenejših in najbolj dostopnih rešitev za oblikovanje zobnih nadomestkov. Poleg tega za namestitev zobnih mostičkov ni potrebna operacija, zato je ta rešitev primerna za vse tiste, ki imajo predhodno zdrave in trdne zobe in imajo strah pred kirurškimi posegi, a vendar potrebujejo nove in estetsko dovršene zobe. Namestitev mostičkov omogoča izjemne estetske in funkcionalne rezultate.

02

Izdelava zobnega mostička


Izdelava zobnega mostička terja več korakov. Prva faza obsega brušenje naravnih zob pacienta, ki morajo biti predhodno trdi in zdravi. Na obrušene zobe nato zobozdravnik namesti mostiček. Pred namestitvijo je ključno, da zobozdravnik dobro odstrani vse obloge in pozdravi morebitna vnetja zobovja pacienta.

Preberi več

V kolikor so zobje in dlesni zdrave, zobozdravnik dobro obrusi zobe in jih tako pripravi na ugnezditev zobnega mostička. Sledi faza odtiskovanja, kjer zobozdravnik vzame odtis čeljusti pacienta. Pri tem koraku si pomaga z maso, izdelano posebno za tovrstne namene. Odtis čeljusti pošlje specializiranemu zobnemu tehniku, ki na podlagi odtisa oblikuje ustrezni zobni mostiček. Pred tem je pomembno, da se zobozdravnik s pacientom predhodno pogovori o želenih rezultatih in skupaj z njim izbere barvo in obliko zobnega mostička. Medtem ko zobni tehnik oblikuje zobni mostiček, mora zobozdravnik dobro zaščititi dlesni pacienta in tako preprečiti morebitni nastanek vnetji zaradi vdora različnih bakterij.

To stori tako, da pacientu oblikuje in namesti začasni zobni mostiček, s pomočjo katerega se lahko pacient normalno prehranjuje vse dokler ne prejme pravega zobnega mostička. Sledi faza preizkusa, v kateri zobni tehnik že oblikuje prave zobne mostičke. Zobozdravnik še enkrat preveri ugriz, višino zob in njihovo obliko. V kolikor so vsi elementi po pričakovanjih, je delo končano. V tej fazi zobozdravnik zobne mostičke namesti na pacientovo dlesen in preveri, v kolikor so ti ustrezni in kako se dlesen pacienta nanje odziva. Ključno je, da se izdelani zobni mostički dobro prilegajo pacientu in mu ne povzročajo bolečin. Zadnja faza je faza cementiranja. Zobozdravnik odstrani vse morebitne delčke, ki motijo ugriz, nato pa zobne mostičke (če je vse v redu) trajno in fiksno zacementira. Zobne mostičke se namešča pacientom vseh starosti, ki jim manjka en ali več zob ali so slednji poškodovani. Zobne mostičke je možno namestiti tudi na zobne vsadke, v kolikor je pacient popolnoma ali delno brez zob. Ta metoda pacientu zagotavlja izredno funkcionalnost in estetskost novih zob ter predstavlja funkcionalno in cenovno ugodno rešitev za vsakogar.

Baza zobozdravnikov, ki jo za svoje stranke uporablja Dr. CURATIS vključuje zobozdravnike na mednarodnih trgih, ki za izdelavo zobnih mostičkov uporabljajo le prvovrstne in preverjene materiale, ki so skrbno izbrani v skladu z vsemi evropskimi in svetovnimi smernicami v dentalni medicini.

Z 1 klikom do več kot 10 različnih ponudb PREVERJENIH ZOBOZDRAVNIKOV!

ZAGOTOVI SI 20% POPUST IN BREZPLAČNI PRVI PREGLED!
POTREBUJETE ZOBNI MOSTIČEK? PREVERITE CENE, NE PLAČAJTE PREVEČ! PREJMI PONUDBE

03

Zobni mostiček - cena se lahko močno razlikuje


Na tej točki je potrebno poudariti, da se cene storitve razlikujejo tudi glede na to, iz katerega materiala je zobni mostiček izdelan. Material izdelave izbere zobozdravnik skupaj s pacientom na podlagi pacientovih želja in potreb zato je pomembno, da se z njim pogovori o njegovih pričakovanjih in željah ter tako vzpostavi potrebno zaupanje za nadaljevanje postopka namestitve mostičkov. Z zobnimi mostički je moč doseči popolnoma naraven videz zob, saj napredna tehnologija in pravilni izbor materialov omogočata odlično imitacijo barve, oblike in prosojnosti naravnega zoba. Cena storitve oblikovanja zobnih mostičkov je odvisna tudi od števila prevlek, ki so potrebne za to, da se lepo zapolni vrzel med zobmi. Pri določanju cene storitve je ključen tudi material, iz katerega so zobni mostički izdelani.

Zobni mostiček delimo na več vrst

Na podlagi materialov, s katerih izdelamo zobne mostičke slednje delimo na kovinske zobne mostičke, kovinsko keramične zobne mostičke, polno keramične zobne mostičke, cirkonij zobne mostičke in porcelan-cirkonij zobne mostičke. Kovina je material, ki se za oblikovanje zobnih mostičkov skoraj več ne uporablja.

Gre pa za to, da je celoten mostiček izdelan iz kovine. Na drugi strani so kovinsko keramični in keramični zobni mostički ena izmed najpogosteje uporabljenih kombinacij materialov, saj slednja omogoča izredno vzdržljivost in trdnost mostička ter dobro imitacijo naravnega zoba. Zobni mostički so lahko izdelani tudi iz cirkonija.

Preberi več

Tudi slednji material omogoča, da zobni mostiček izgleda naravno, ima dolgo življenjsko dobo in ponuja najbolj estetsko rešitev za nadomestek pravih zob. Poleg tega je cirkonij material, ki je izrazito biokompatibilen kar pomeni, da ga človeški organizem dobro sprejema. Če se pacient odloči za kombinacijo porcelana in cirkonija bodo njegovi zobni mostički izdelani iz porcelana in nameščeni na cirkonijevo osnovo. Med vsemi materiali je cirkonij najbolj tehnološko napreden ter omogoča najboljše estetske rezultate, saj se material po izgledu najbolje približa naravnemu zobu.

Omogoča prosojno bel izgled zoba in je izredno trpežen in trd, zato je iz vidika zobozdravstva najbolj optimalna rešitev pri izbiri ustreznega materiala. Njegova biokompatibilnost omogoča, da ga človeški organizem v popolnosti sprejme, hkrati pa zobje delujejo nadvse naravno in estetsko.

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina