_ENDODONTIJA

Gre za zahtevne in komplicirane postopke, med katerimi zobozdravnik odstrani bakterije ali poškodovano tkivo iz notranjosti zoba.

Kaj je endodontija?


Gre za zahtevne in komplicirane postopke, med katerimi zobozdravnik odstrani bakterije ali poškodovano tkivo iz notranjosti zoba. Skrb za zdrave korenine zoba je ključna, če želimo, da se na mesto poškodovanega zoba namesti plomba ali keramična prevleka. Pomembno je, da pacient prepozna prve simptome vnetja in se čim hitreje posvetuje s svojim zobozdravnikom ter posledično prepreči granulom oziroma vnetje kosti.


Preberi več

KAKO POTEKA ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE?


Endodontija vam oskrbi in ohrani zob, ki bi sicer moral biti izpuljen. Zobozdravnik sicer odstrani tkivo, ampak je zob še vedno živ. Zob z mrtvim tkivom se hrani s pomočjo obzobnih tkiv sosednjih zob. Do koreninskih bolezni navadno pride zaradi nabiranja bakterij in zobnih gnilob, ki začnejo vdirati v prostor zobne pulpe.

Ko bakterije pridejo do skupka žil in živca začne navadno pacienta boleti, saj v tem primeru že govorimo o vnetju zobne pulpe. Vnetje se lahko pozdravi v nekaj dneh ali pa traja več mesecev, odvisno pa je od stopnje samega vnetja. Pomembno je, da pacient z bolečim zobom ne čaka predolgo, saj se lahko vnetje razširi vse do kosti. V tem primeru pride do granuloma, ta pa povzroči izgubo kosti okrog prizadetega dela. Velikokrat pacienti ignorirajo prve znake vnetja in ne ukrepajo dovolj hitro, saj so prvi simptomi blagi in se jih pogosto ne zavedamo ter jih ignoriramo. Če je prekrvavitev prekinjena, vnetja antibiotiki ne morejo pozdraviti. V tem primeru je najboljša rešitev endodontija oziroma koreninsko zdravljenje.

Preberi več

Sam postopek zdravljenja korenin je zahteven, zato je izrednega pomena, da za takšno zdravljenje izberete strokovnjaka. Bolan zob je namreč najlažje izpuliti, a vendar to včasih ni najboljša rešitev za pacienta. Za uspešno zdravljenje, je pomembno natančno oskrbeti vsak zobni kanal in ga dokončno očistiti do potankosti. Zobozdravnik mora torej do konca očistiti celoten koreninski kanal in ne samo do polovice. To je predpogoj za uspešno zdravljenje in dolgoročno zdrave dlesni in zobe. Zobozdravnik mora najprej oceniti stanje zob in korenin ter presoditi, ali je koreninsko zdravljenje sploh smiselno.

Navadno se zanj odloči v primeru, ko ima pacient še vedno dovolj zdravih obzobnih tkiv, ki bodo omogočila, da se zob po zdravljenju obnovi in opravlja svoje funkcije v celoti. V nasprotnem primeru je bolje, da se zob izpuli in prepreči morebitne prihodnje zaplete zaradi neuspešnega zdravljenja korenin. Naša agencija vsakemu pacientu toplo priporoča, da se v primeru koreninskega zdravljenja odločijo za najboljše strokovnjake, saj je pravilno in dosledno izpeljan postopek koreninskega zdravljenja izredno pomemben za dolgoročne rezultate in funkcionalnost vašega zobovja. Sodobna tehnologija namreč omogoča maksimalno uspešnost endodonskega postopka, kombinaciji z izkušenim strokovnjakom pa bodo vaši zobje spet zdravi.

SI ŽELITE PONOVNO LEP NASMEH?
HITRO IN BREZPLAČNO PRIMERJAJTE CENE RAZLIČNIH PREVERJENIH ZOBOZDRAVNIKOV!

IZPOLNI SLEDEČI OBRAZEC IN PREJMI 20% POPUST IN BREZPLAČNI PRVI PREGLED!
PREJMI PONUDBE

Zdravljenje zobnih korenin


Zdravljenje zobnih korenin lahko poteka kot primarno ali kot sekundarno zdravljenje. O primarnem zdravljenju govorimo tedaj, ko zob še ni bil predhodno zdravljen. Zanj se zobozdravnik odloči na podlagi rentgenske slike na kateri je razvidno, da je vnetje napredovalo do te točke, da je zobne pulpa nepovratno vneta.

Preberi več

Za postopek se lahko zobozdravnik odloči tudi tedaj, ko želi zob pripraviti na prihodnjo protetiko zoba. Sam postopek se izvaja pod lokalno anestezijo, v kolikor je zob še živ (v primeru mrtvega zoba in živca lokalna anestezija ni potrebna). Ponovno zdravljenje je podobno primarni endodontiji, le da mora navadno zobozdravnik pred ponovno izvedbo postopka odstraniti prevleke in ostala polnila iz zobnih kanalov.

Ko odstrani vsa polnila in protetične prevleke, kanale spere s posebno tekočino in jih tako pripravi na ponovno polnitev. Zobozdravnik z ustreznimi instrumenti razširi kanale in vanje ustavi zdravilo, nato pa zob zapre s pomočjo začasne plombe. Naslednji korak obsega izpiranje zdravila s pomočjo posebne tekočine, in v očiščen kanal namesti polnilo. Uspešnost zdravljenja zobozdravnik preveri na rentgenski sliki, pacient pa mora na redno kontrolo hoditi vsake pol leta ali ob predhodnem dogovoru z zobozdravnikom na eno leto. V kolikor zobozdravnik na podlagi slike preceni, da je vnetje kljub izvedene postopku še vedno prisotno, navadno sledi puljenje zoba.

Cena izvedbe endodontskega postopka je odvisna od številnih dejavnikov. V glavnem pa jo generira način zdravljenja (torej ali gre za primarno ali sekundarno zdravljenje), predhodnega zdravja kanalov in število obiskov pacienta. Uspešnost zdravljenja je močno odvisna tudi od izkušenj in znanja specialista oziroma endodonta, uporaba instrumentov in kakovostna oprema, s pomočjo katere se izvaja postopek zdravljenja. Kljub temu je zaželena opcija predvsem zato, ker pacientu omogoča ohranitev svojega naravnega zoba. V kolikor pride do resnega vnetja je edina komplementarna možnost še izdrtje zoba.

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina