_ ORTODONT

Pravilen razvoj čeljusti in pravilna rast zob

Pravilna rast zob


Za vse tiste, ki imajo napake v rasti zob ali v položaju čeljusti, agencija Dr. CURATIS svetuje obisk ortodonta. Zdravljenje je navadno najbolj uspešno pri otrocih in mladostnikih, ko jim zobje še rastejo, zato je najbolje, da se ortodonta obišče že v mladih letih in tako poskrbi za življenje z lepim in ravnim nasmehom.

Preberi več

Glavna naloga zobnega aparata je v tem, da ustvari ustrezne pogoje za pravilen razvoj čeljusti in pravilno rast zob. Statistični podatki kažejo, da v Sloveniji kar tretjina otrok, mlajših od 18 let potrebuje zdravljenje z zobnim aparatom.

Starši se velikokrat sprašujejo, kdaj je svojega otroka smiselno naročiti k ortodontu. Naša agencija vam ponuja preverjene ortodonte in svetovanje, kateri ortodont je najboljši za zdravje zobovja vašega otroka. V grobem pa je dobro vedeti, da je zobni aparat skoraj vedno potreben za otroke, ki imajo dolgoletne razvade (kot so sesanje dude, prsta…), med zobmi nimajo dovolj prostora, jim sprednji zobje štrlijo, imajo nepravilen ugriz, težko grizejo in govorijo ali dihajo skozi usta namesto skozi nos. Za uspešno zdravljenje je ključno, da starši otroka k ortodontu peljejo čimprej. V kolikor opazijo, da ima otrok težave, ga lahko naročijo tudi tedaj, ko ima otrok še vedno mlečne zobe.

IŠČETE ORTODONTA, KATEREMU LAHKO POPOLNOMA ZAUPATE? HITRO IN BREZPLAČNO PRIMERJAJTE CENE RAZLIČNIH PREVERJENIH ORTODONTOV!

ZAGOTOVI SI 20% POPUST IN BREZPLAČNI PRVI PREGLED!
PREJMI PONUDBE

Vrste zobnih aparatov


Poznamo več različnih vrst zobnih aparatov. Katero vrsto aparata bo pacient prejel je odvisno od stanja njegovih zob in čeljusti, le to pa predpiše ortodont. Snemni zobni aparat je izdelan iz materiala akrilata, medtem ko so fiksni navadno izdelani iz kovine ali drugih materialov.

Pred začetkom zdravljenja ortodont najprej temeljito pregleda zobe in čeljust. Na podlagi nepravilnosti, ki jih točkuje, se nato odloči, ali pacientu pripada pravica do zdravljenja, ki ga pokriva zdravstveno zavarovanje. Če preceni, da število nepravilnosti ni zadostno, da bi pacient dobil brezplačen zobni aparat, se ta lahko odloči za samoplačniško zdravljenje. V Sloveniji trenutno aktivno dela približno 80 ortodontov, desetina od teh pa jih je zasebnikov.

Preberi več

Za samoplačniškega ortodonta se je smiselno odločiti predvsem zato, ker so čakalne dobe za ortodonta preko napotnice zelo dolge, hitro zdravljenje pa je ključno, če želimo, da bo zdravljenje tudi kar se da uspešno. Čakalne dobe na napotnico so nekje dolge tudi po več let, v povprečju pa so nekje do enega leta. V kolikor se odločite za samoplačniško zdravljenje, čakalnih dob praktično ni. Poleg tega se ortodont v celoti posveti vaši problematiki, saj ni pod časovnim pritiskom zaradi velikega števila pacientov.

Za vse, ki se odločijo za samoplačniško zdravljenje je izrednega pomena, da dosledno upoštevajo in skrbijo za higieno ust skozi celoten proces zdravljenja ter da redno hodijo na kontrolne preglede in v celoti upoštevajo vsa navodila, ki jih da ortodont. Le tako bo zdravljenje uspešno, pacient pa bo lahko užival v svojem čudovitem nasmehu in funkcionalnosti svojih zob.

DOŽIVLJENJSKO JAMSTVO

Baza zobozdravnikov, ki jih za svoje stranke uporablja agencija Dr. CURATIS je sestavljena iz prvovrstnih in vrhunskih zobozdravnikov, ki so s strani pacientov ocenjeni kot najboljši.

Poleg odličnega zobozdravnika Dr.CURATIS vam namreč ponuja kar do 30% nižje cene zobozdravstvenih storitev, kot bi jih plačali, v kolikor bi se za izbranega zobozdravnika odločili neposredno!

Če imate težave z zobmi ne odlašajte! Pošljite nam povpraševanje in prejmite bogato ponudbo preverjenih zobozdravnikov! Zagotovi si 20% POPUST in BREZPLAČEN PRVI PREGLED!

KATERE UGODNOSTI VAM NUDIMO?

Široka ponudba preverjenih zobozdravnikov
Takojšnji termin pri izbranem zobozdravniku
Neboleči posegi
Primerjava cen
Brezplačen prvi pregled
20% popust
100% garancija na zadovoljstvo

Pošlji povpraševanje
Slovenščina